Baggrund for løbet

Som skrevet på forsiden, så er baggrunden for løbet her er at give løbere landet over mulighed for at opleve hele Danmarks natur i èt løb! Med undtagelse af klipper, så må man en tur til Bornholm.

Løb er mere end bare at sætte det ene ben foran det andet, det er en oplevelse. Specielt længere løb som man træner længe til og glæder sig til i langtid.
Jeg har selv haft fornøjelsen af at deltage i flere fede løb rundt om i Danmark og udland og haft mange gode oplevelser med dette, ved godt arrangerede løb.

Så nu er det ”pay-back time” for mig – jeg må dele nogle af de gode løbeoplevelser der venter på Samsø med andre.

Derfor har jeg lagt en rute på Samsø som netop giver en oplevelse hele løbet igennem, da lanskabet hele tiden ændre sig.
Løbet er lagt på en årstid, hvor hvis vejret tillader det, 100km deltagerne vil kunne få muligheden for at komme ud gennem de skønne Nordby bakker mens de kan se solen gå ned over vandet med Århus i horisonten – og se mørket komme krybende fra Sjælland i øst.
Og løbe ned mod den idylliske Nordby, i denne belysning, det tror jeg er noget der skal opleves, sammen med den specielle stemning og afslappede atmosfære der er på en ø.

Løbet er tænkt så enkelt og simpelt som muligt.
Det sociale og samværet er i højsædet, ruten ligger ikke op til at der bliver sat PR på 100km, med undtagelse af at det er ens første.
Det henvender sig hovedsageligt til dem som gerne vil noget anderledes end ” det de plejer”. Hvis man sikre sig lidt selskab undervejs vil det dog også være en fin rute at gøre sin debut på.

Der står ikke søde juhu piger og vinker hvergang vejen slår et sving. Der hænger i bedste fald en stump minestrimmel i et træ…
Så man skal have øjnene åbne, og have forberedt sig lidt på ruten.
Undtagelsen er dog ½ marathon, den vil blive mærket tydeligt op.

Ruten som er blevet lagt er meget tilskuer venlig, da den kommer forbi mange af de Samske ”Hotspots”, så som Issehoved, Ballebjerg, Møglesskår, Mårup Havn, Kanhave Kanalen, Sælvig bugten, Ilse Made kilden, Vesborg Fyr, Brattningsborg, Ballen Havn, Besser Rev, Stavns, Langøre osv. Disse er alle er steder man kan køre til i bil.

Depoterne er netop lagt steder som disse, både så tilskuer har mulighed for at køre dertil, men også for man kan ”tanke op” mens man får lidt natur/kultur puttet indenbords. Det handler om effektivitet 🙂