Fællestræning frem mod CPH Marathon!

Datoer og distancer:

06-jan: 13km

20-jan: 16km

03-feb: 10km (Testløb)

17-feb: 23km

03-mar: 24km

17-mar: 15 (Testløb)

31-mar: 25km

14-apr: 21,1km (Testløb)

28-apr: 20km

12-maj: 15km

 

Så skal der gang i træningen frem mod CHP Marathon!

Men da Samsø ULTRA Main Head Quater som bekendt ikke ligger på Samsø, men derimod er en forskudt forpost i Mellerup, skydes træning i Samsø ULTRA regi i gang i Randers…. 🙂

Formålet med at lave denne træning frem mod CPH Marathon er for mit vedkommende primært for at kunne gøre et forsøg på at booste 3 enheder som arbejder i en fælles retning, nemlig at højne glæden ved at bevæge sig. De 3 ting er:

Netværk / Fællesskab / Fokus på processen frem mod marathon, og nyde løbet 19 Maj som een lang oplevelse.

Initiativet er lavet i samarbejde med SPARTA, som ligger træningsplan til. Se link i bunden.

Der er flere målgrupper, og man behøver IKKE at have marathon som mål!

Målgrupper:

  1. Førstegangs marathonløbere, som gerne vil have nogle at sparre med.
  2. Marathonløbere som har løbet et eller flere marathon. Løbere som savner det ”kick” som det kan være at træne op til en stor event, og har følt at oplevelsen ved at nyde en hel dag, både optakten til løbet og selve løbet løbet, bliver større og bedre af at have nogle at dele den med inden og bagefter.
  3. Marathon løbere som har løbet et eller flere marathon, men savner et fællesskab som træner mod samme og fælles mål og kan motivere til den ugentlige træning. Januar/Februar/Marts – mandag aften kl. 23 i regnvejr… den kan godt være lidt tung… 🙂
  4. Løbere som savner fællesskab til at motivere til ugentlige træning – som kommer for at have det sjovt. Man behøver IKKE at træne til marathon for at komme og løbe en tur!

Metoden:

Der løbes en fælles tur hveranden søndag, og der løbes som skrevet efter Spartas træningsplan.

Datoerne hvor der løbes er:

06-jan / 20-jan / 03-feb / 17-feb / 03-mar / 17-mar / 31-mar / 14-apr / 28-apr / 12-maj

Og så slutter vi af med et ”post-race” 26-maj… 🙂

Fartholder:

Vi vil forsøge at være mindst 2 fartholdere hver gang – alt afhænigt af hvor mange vi kan stampe sammen.

De fleste fartholdere har løbet +100marathon og alle mulige underlige ultraløb, og vi stiller gerne op med råd. Nok mest dårlige råd, rigtigt dårlige endda…, men med lidt held kan der måske følges op med et godt i ny og næ… 🙂

Med den erfaring der er tilstede, tror jeg vi kan finde svaret på det meste, og vi vil gerne sparre vedrørende træning og selve løbet.

Der løbes som udgangspunkt i tempo 6:00min/km – men igen afhænigt af hvem/hvormange vi bliver vil dette blive justeret så det passer.

Evt. grupper på 5:00min/km til 7:00min/km med spring på 30sek. Hvis vi bliver nok.

MEN! Absolut primære fokus er på at få gode oplevelser – IKKE at løbe hjernen ud! Vil man løbe stærkt (sluttid omkring 2h +/- et minut eller 2) skal man ikke forvente en fartholder, så er man på egen hånd…

Turene her er typisk ”ugens lange tur” – og her er min personlige erfaring/holdning at det på langt sigt er givet meget bedere ud at løbe ”30sek/km langsommere end hurtigere….”, men det står for min regning.

RUTEN:

Distancerne starter på 13km 06-jan og kommer op på 25km sidst i april.

Jeg laver forskellige ruter, så vi ikke skal løbe det samme hver gang – og laver ruterne som ”stjerneløb” så vi typisk kommer retur til ”start” efter 5-8km.

Det betyder at man også kan bruge dette til ”kun” at løbe med en del af ruten og altså IKKE behøver kun at have marathon som fokus.

Der vil være et lille depot med vand evt. frugt/energi ved start – så man kan også få øver lidt forplejening.

 

Der vil blive arrangeret 1-3 ture til Fussingø (afhænigt af tilslutning) for lige at stifte lidt bekendtskab med udtrykket ”bakker….” – og for at se man ikke nødvendigtvis behøver fræse asfaldt altid…. 🙂

 

Får vi stablet folk nok på benene frem mod Maj, er der mulighed for at Sparta vil sponsere en bus med morgenkaffe fra Randers til CPH på løbsdagen, alternativt kan vi samles med en gruppe fra Århus og følges derfra. Det ville være aldees fremragende at kunne komme så langt!

 

Link til Sparta træningsprogram:

https://copenhagenmarathon.dk/droemmer-du-om-maraton-saadan-kommer-du-i-gang-nu/

Link til Samsø ULTRA hjemmeside – oversigt over datoer og distancer:

http://samsoe-ultra.dk/wordpress/faellestraening-frem-mod-cph-marathon/